FUSIES & OVERNAMES

Bent u van plan om uw bedrijf te verkopen of heeft er zelfs al een koper bij u op de deur geklopt? Of misschien bent u zelf wel voornemens om bedrijven aan te kopen om de beoogde groei te realiseren? De wereld van Fusies & Overnames is ontzettend interessant en biedt talloze opties voor ondernemers om waarde te creëren. Maar de overnamemarkt is ook dynamisch en complex. Laat u dan ook vooral informeren en adviseren gedurende aankoop-en verkooptrajecten door experts, zodat u aan het einde het maximale resultaat behaalt. Qufinity heeft jarenlange ervaring opgedaan in de MKB overnamemarkt en is betrokken geweest bij overnameprocessen in  allerlei sectoren: van groothandelaren tot productiebedrijven en van dienstverleners tot IT-software bedrijven. Qufinity helpt u graag bij het realiseren van de beste deal.

Q Value Price weegschaal
Q-Bedrijfswaardering

WAT IS MIJN BEDRIJF WAARD?

Eén van de eerste vragen die ondernemers stellen voor aanvang van een verkooptraject is: Wat is mijn bedrijf waard? Een logische vraag, want u wilt uw bedrijf niet voor niets verkopen. Bovendien hebben ondernemers veelal het merendeel van hun vermogen in de onderneming zitten, waardoor de verkoopopbrengst uiteindelijk bepalend is voor een ondernemer’s pensioen. Bij Qufinity hebben we Register Valuators in huis, die uw bedrijf voor u kunnen waarderen en een goede inschatting kunnen maken van de mogelijke opbrengt bij verkoop. Uiteindelijk bepaalt de markt de prijs en Qufinity zal altijd streven om voor u de hoogst mogelijke prijs uit de markt te halen tegen de meest gunstige verkoopvoorwaarden. Meer informatie over onze bedrijfswaarderingen vindt u hier.

HET OVERNAME PROCES

Het overnameproces is bij zowel aankoop-als verkooptrajecten intensief en allesomvattend. Er zijn veel verschillende transactiestructuren om uit te kiezen: 100% verkoop, gedeeltelijke verkoop (Pre-Exit), earn-out structuren, herinvesteringen et cetera. Daarnaast zijn er nog meer verschillende kopers om uit te kiezen: strategische kopers, investeerders (bijv. Private Equity), MBI-kandidaten, werknemers die zich inkopen (MBO) et cetera. Niet gek dat elk overnametraject daarom ook uniek is. Globaal is het proces wel onder te verdelen in grofweg de volgende stappen: Voorbereiding (1. Planning, 2. Informatie Memorandum samenstellen, 3. Longlist met kopers opstellen), Marktbenadering (4. Benadering en kennismaking met kopers, 5. Ontvangst en evaluatie biedingen, 6. Tekenen intentieovereenkomst (LOI) en exclusiviteit met 1 partij) en Afronding (7. Boekenonderzoek, 8. Uitonderhandeling koopovereenkomst, 9. Closing). Gemiddeld duurt een overnameproces 6-9 maanden. Qufinity kan in samenwerking met partners uw belangen behartigen en voor u de regie voeren over het gehele proces van A tot Z.

Q company network 3
Q company network

BUY-AND-BUILD

Groeien door acquisities lijkt dé trend van nu te zijn. Door middel van financiële hefboomwerking, multiple arbitrage en synergievoordelen is het combineren van bedrijven interessanter dan ooit voor waardecreatie en rendementsverbetering. Zorg er echter wel voor dat u secuur te werk gaat in dit complexe proces. Bij Qufinity kunnen wij u ondersteunen middels onze financiële analyses bij het kwantificeren van opties en het maken van keuzes in de uitvoering van een Buy-and-Build strategie.

Overweegt u een bedrijfsverkoop of aankoop? Laten we vrijblijvend een kop koffie drinken voor de mogelijkheden!