FUSIES & OVERNAMES

Bent u van plan om uw bedrijf te verkopen of heeft er zelfs al een koper bij u op de deur geklopt? Of misschien bent u zelf wel voornemens om bedrijven aan te kopen om de beoogde groei te realiseren? De wereld van Fusies & Overnames is ontzettend interessant en biedt talloze opties voor ondernemers om waarde te creëren. Maar de overnamemarkt is ook dynamisch en complex. Laat u dan ook vooral informeren en adviseren gedurende aankoop-en verkooptrajecten door experts, zodat u aan het einde het maximale resultaat behaalt. Qufinity heeft jarenlange ervaring opgedaan in de MKB overnamemarkt en is betrokken geweest bij overnameprocessen in  allerlei sectoren: van groothandelaren tot productiebedrijven en van dienstverleners tot IT-software bedrijven. Qufinity helpt u graag bij het realiseren van de beste deal.

Q Value Price weegschaal
Q-Bedrijfswaardering

WAT IS MIJN BEDRIJF WAARD?

Eén van de eerste vragen die ondernemers stellen voor aanvang van een verkooptraject is: Wat is mijn bedrijf waard? Een logische vraag, want u wilt uw bedrijf niet voor niets verkopen. Bovendien hebben ondernemers veelal het merendeel van hun vermogen in de onderneming zitten, waardoor de verkoopopbrengst uiteindelijk bepalend is voor een ondernemer’s pensioen. Bij Qufinity hebben we Register Valuators in huis, die uw bedrijf voor u kunnen waarderen en een goede inschatting kunnen maken van de mogelijke opbrengt bij verkoop. Uiteindelijk bepaalt de markt de prijs en Qufinity zal altijd streven om voor u de hoogst mogelijke prijs uit de markt te halen tegen de meest gunstige verkoopvoorwaarden. Meer informatie over onze bedrijfswaarderingen vindt u hier.

HET OVERNAME PROCES

Het overnameproces is bij zowel aankoop-als verkooptrajecten intensief en allesomvattend. Er zijn veel verschillende transactiestructuren om uit te kiezen: 100% verkoop, gedeeltelijke verkoop (Pre-Exit), earn-out structuren, herinvesteringen et cetera. Daarnaast zijn er nog meer verschillende kopers om uit te kiezen: strategische kopers, investeerders (bijv. Private Equity), MBI-kandidaten, werknemers die zich inkopen (MBO) et cetera. Een gedegen plan en goede voorbereiding zijn daarom uitermate belangrijk als start bij een verkooptraject. Globaal is het verkoopproces onder te verdelen in grofweg de volgende stappen: Voorbereiding (1. Planning, 2. Informatie Memorandum samenstellen, 3. Longlist met kopers opstellen), Marktbenadering (4. Benadering en kennismaking met kopers, 5. Ontvangst en evaluatie biedingen, 6. Tekenen intentieovereenkomst (LOI) en exclusiviteit met 1 partij) en Afronding (7. Boekenonderzoek, 8. Uitonderhandeling koopovereenkomst, 9. Closing). Gemiddeld duurt een overnameproces 6-9 maanden. Qufinity behartigt uw belangen en voert voor u de regie gedurende het gehele proces van A tot Z aan de hand van onze data-gedreven manier van werken.

Q company network 3
Q company network

BUY-AND-BUILD

Groeien door acquisities is dé trend van nu. Door middel van financiële hefboomwerking, multiple arbitrage en synergievoordelen is het combineren van bedrijven interessanter dan ooit voor waardecreatie en rendementsverbetering. Zorg er echter wel voor dat u secuur te werk gaat in dit complexe proces. Bij Qufinity begeleiden we ondernemers die Buy-and-Build ambities hebben om dit intensieve proces succesvol te doorlopen. Zo helpen we o.a. bij het ‘aankoopklaar’ maken van de bestaande onderneming, werken we een Buy-and-Build plan uit, brengen we de markt in kaart met geschikte ’targets’, bemiddelen we in het succesvol bij elkaar brengen van koper en verkoper, dragen we zorg voor het financiële aspect van de deal en helpen we door middel van onze dashboarding-tools bij het monitoren en beheren van aangekochte deelnemingen post-deal. Interesse in een Buy-and-Build strategie voor uw onderneming? Neem dan vooral contact met ons op voor de mogelijkheden!

Lars de Bruin Qufinity Fusies & Overnames

RECENTE TRANSACTIES

BELUISTER ONZE PODCAST OVER M&A 2.0

Overweegt u een bedrijfsverkoop of aankoop? Laten we een kop koffie drinken voor de mogelijkheden!