AANKOOPKLAAR MAKEN

Wilt u de groei van uw bedrijf versnellen door aankoop van concurrerende of aanpalende bedrijven? U zult dan ongetwijfeld de term Buy-and-Build voorbij hebben zien komen. De Buy-and-Build is dé trend van nu om in kortere tijd de groei van uw business een boost te geven en sneller waarde te creëren door een combinatie van synergievoordelen, multiple arbitrage en hefboomwerking. Maar, niet elk bedrijf en elke ondernemer is klaar om andere bedrijven over te nemen. Laat Qufinity u helpen om uw bedrijf én uzelf ‘Buy-and-Build-ready’ te maken.

Q portfolio management
2

BUY-AND-BUILD-READY

Gezamenlijk onderzoeken we in hoeverre uw onderneming klaar is voor de aankoop van één of meerdere bedrijven. Denk daarbij aan zaken als de financiële gezondheid van uw onderneming ten behoeve van de financierbaarheid van over te nemen bedrijven en de interne operationele slagkracht om overgenomen bedrijven te managen en te integreren post-closing. Wij kunnen in het kader hiervan een QuScan uitvoeren van uw onderneming met behulp van onze Power BI dashboarding-tools om dit te onderzoeken. In een interactieve sessie zullen we samen met u door de belangrijkste en meest opvallende financiële ontwikkelingen lopen ter voorbereiding van het aankoopproces. Het doel van deze stap is om uw bedrijf ‘Buy-and-Build-ready’ te maken.

PLANNING IS KEY

Bovendien gaan we in op de specifieke wensen en plannen die u op persoonlijk en zakelijk vlak heeft en zullen we het plan uitwerken met betrekking tot de aankoop van bedrijven. Wat is het doel van een aankooptraject (groei, marktaandeelvergroting, synergievoordelen, multiple arbitrage etc.)? Welke opties met betrekking tot de mogelijke transactiestructuren zijn gewenst gezien de situatie (100% overnames, pre-exit structuren, earnouts etc.)? Wat zijn de financieringsmogelijkheden (bank, mezzanine, achtergestelde leningen, cumprefs etc.)? En hoe kunnen we het aankoopproces tot een maximaal succes maken? Uiteindelijk komen we tot een aankoopstrategie-én structuur die past bij uw wensen en de situatie in de markt.

Q groeistrategie-vergrootglas
Q company network

SUCCESFACTOREN IN BUY-AND-BUILD

Het uitvoeren van een Buy-and-Build strategie is een complex proces waarin secuur te werk gegaan moet worden. Een eerste indruk maak je maar 1 keer en daarom is het belangrijk goed voorbereid te zijn, vóórdat je aanklopt bij potentiële overnamekandidaten. Het succes van een Buy-and-Build zit daarom grotendeels in de voorbereiding en het plan. Denk hierbij aan een duidelijke biedingsstrategie op basis van de size en het risicoprofiel van overnamekandidaten. Ook in de executie is het belangrijk dealgericht met elkaar te blijven. Een overnameadviseur als ’tussenpersoon’ kan hierbij enorm van waarde zijn om zaken op een ‘neutrale’ manier te brengen.

BELUISTER ONZE PODCAST OVER BUY-AND-BUILD

Klaar voor groei door acquisities? Laten we een kop koffie drinken voor de mogelijkheden!