KAPITAAL MANAGEMENT

Op het moment dat u (een deel van) uw onderneming via Qufinity heeft verkocht, helpen wij u graag bij het managen van uw opgebouwde kapitaal (ook wel vermogensbeheer genoemd). Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met verschillende gespecialiseerde partijen waaronder Private Bankers. Uiteindelijk wilt u dat uw vermogen op een verantwoorde en gespreide manier aan het werk wordt gezet, zodat u van rendementen kan blijven genieten.

margeoptimalisatie_volgpagina
Q portfolio management

VERMOGENSBEHEER

Er zijn vele mogelijkheden om uw opgebouwde vermogen te beleggen. Veel van onze klanten investeren deel van de verkoopopbrengst in vastgoed. Daarnaast kan het interessant zijn om een deel van uw vermogen direct weer terug te investeren in bedrijven. Dit kan zowel gaan om beursgenoteerde bedrijven, MKB-ondernemingen of start-ups. Een andere optie is om uw vermogen te investeren in een fonds (bijv. Private Equity) die vervolgens uw kapitaal samen met het vermogen van anderen investeren in een portfolio van ‘assets’ waar het fonds vertrouwen in heeft. Maar hoe bepaalt u welke investeringsvehikels te kiezen? En welke rendementen zijn realistisch per investeringsoptie? Welk risico loopt u? Allemaal vragen die een Private Banker voor u kan beantwoorden.

RISK VS REWARD

Risico en rendement zijn twee woorden die in de financiële wereld erg met elkaar verbonden zijn. In het Nederlands, echter, komen de twee woorden over als tegenpolen. Risico is negatief en rendement is positief. In het Oude China is de verbondenheid van deze twee concepten wel meer tot uiting gekomen in de taal. Het Chinese symbool voor ‘risico’ bestaat namelijk uit een combinatie van twee symbolen: Gevaar en Kansen/Mogelijkheden. Risico is daarom in deze taal niet persé goed, maar ook niet slecht: het is een combinatie van gevaar en kansen. En van kansen houden we allemaal, toch? Als je de kans op hogere rendementen wil, dan moet je ook bereid zijn om met een hogere mate van gevaar te leven. Voor risicovollere investeringen worden er daarom ook hogere rendementen geëist. Wilt u wat beter slapen ’s nachts, kies dan voor minder risicovolle investeringsobjecten waar lagere rendementen doorgaans op geboekt worden. Bent u benieuwd wat voor rendementseis bij het risicoprofiel van bepaalde investeringen past? Neem dan vooral contact met ons op voor een afspraak.

Q Risk Reward weegschaal
Q management

ESTATE PLANNING

Estate planning (ook wel nalatenschapsplanning genoemd) is het proces van het anticiperen op en regelen van het beheer van iemand’s nalatenschap tijdens het leven van een persoon ter voorbereiding op iemand’s toekomstige arbeidsongeschiktheid of overlijden. Want uiteraard wilt u dat ook uw kinderen/nabestaanden er financieel goed bij (blijven) zitten na uw overlijden. Ook dit zijn zaken waar een Private Banker in kan adviseren.

Benieuwd naar de opties? Laten we vrijblijvend een kop koffie drinken voor de mogelijkheden!