PORTFOLIO MANAGEMENT

Bent u een investeerder of een ondernemer met een belang in een grotere groep van bedrijven? Dan zult u herkennen dat het af en toe lastig is om het overzicht te behouden en van elke onderneming te weten wat er speelt. Qufinity kan u helpen bij het managen van uw portfolio. Aan de hand van onze dashboarding tools kunnen wij de financiële ontwikkelingen van de verschillende bedrijven monitoren en u op de hoogte brengen van alle ins-and-outs.

Q portfolio management
2

RENDEMENTSVERBETERING

Naast het hebben van tevreden klanten en blij personeel, stuurt u als investeerder in meerdere bedrijven uiteraard aan op rendement op geïnvesteerd vermogen. Onze financiële deskundigen bij Qufinity begrijpen als geen ander hoe rendement op zowel korte als lange termijn verbeterd kan worden. Wij letten bij het managen van uw portfolio vooral op groei, marge en investeringsbeleid. Daarnaast kunnen wij ook bedrijfsspecifieke KPI’s aan onze analyse-tools toevoegen, zodat u exact op de hoogte bent en blijft van de prestaties van uw verschillende portfolio-ondernemingen.

INVESTERINGSBESLISSINGEN

Overweegt u om een deelneming aan uw portfolio toe te voegen of juist af te stoten? Laat ons u helpen om de investeringsbeslissing financieel gegrond te nemen. Wij kunnen het te beoordelen object analyseren en waarderen om na te gaan of aankoop/verkoop dan wel liquidatie de juiste keuze is. In het geval u te maken heeft met een ‘distressed’ bedrijf met verbeterpotentieel in uw portfolio kunnen we u zelfs helpen met een turnaround strategy. Ook hier zullen onze dasboarding-tools van pas komen om verbeteringen te blijven monitoren gedurende het implementatieproces.

Q Risk Reward weegschaal
Q company network

BUY-AND-BUILD

Groeien door acquisities lijkt dé trend van nu te zijn. Door middel van financiële hefboomwerking, multiple arbitrage en synergievoordelen is het combineren van bedrijven interessanter dan ooit voor waardecreatie en rendementsverbetering. Zorg er echter wel voor dat u secuur te werk gaat in dit complexe proces. Bij Qufinity kunnen wij u ondersteunen middels onze financiële analyses bij het kwantificeren van opties en het maken van keuzes in de uitvoering van een Buy-and-Build strategie.

Op zoek naar betere aansturing van uw portfolio aan bedrijven? Laten we een kop koffie drinken voor de mogelijkheden!