VERKOOPKLAAR MAKEN

Overweegt u uw bedrijf te verkopen binnen 1-5 jaar? Wacht niet langer en begin nu met het verkoopklaar maken van uw onderneming! Qufinity kan uw helpen de organisatie op een dusdanige manier neer te zetten dat uw toekomstige verkoopopbrengst gemaximeerd kan worden. Want de keuzes die u nu maakt hebben wel degelijk effect op de beoordeling van uw bedrijf door een potentiële koper over een aantal jaren. Uit de praktijk blijkt dat er doorgaans 10% tot 30% meer waarde uit de onderneming te behalen valt indien u op tijd begint met het verkoopklaar maken.

Q groeistrategie-vergrootglas

EXIT READY PROGRAMMA

Op basis van jarenlange ervaring heeft Qufinity een Exit Ready programma samengesteld, waarbij er ingezoomd zal worden op meerdere facetten van uw bedrijf: van financieel tot commercieel en van strategisch tot juridisch. Allereerst helpt Qufinity u met de verhoging van uw bedrijfswaarde door te kijken naar mogelijkheden met betrekking tot groei, margeverbetering en investeringsbeleid. Wij gebruiken onze data-analyse tools om de onderneming te scannen en verbeterpunten te identificeren. Vervolgens werken we samen met u een concreet plan uit om de verbeteringen daadwerkelijk te implementeren in de periode die volgt. Bovendien zullen we ook op andere vlakken uw bedrijf analyseren en beoordelen aan de hand van door kopers veel gebruikte due diligence lijsten. Aan het eind van het programma is uw onderneming niet alleen verkoopklaar, maar beschikt u ook over o.a. een concept informatie memorandum, een goed gevulde dataroom voor een aankomend boekenonderzoek en een up-to-date financiële rapportagesysteem om een verkooptraject vol vertrouwen aan te kunnen gaan.

ZELFSTANDIG MANAGEMENT TEAM

Potentiële kopers vinden het doorgaans belangrijk dat de afhankelijkheid van de verkoper/ondernemer beperkt is tot een minimum wanneer een bedrijf verkocht wordt. Dit om de continuïteit van de onderneming te waarborgen. Begin daarom op tijd met het neerzetten van een zelfstandig opererend management team bestaande uit bijvoorbeeld een algemeen directeur en een CFO. Ook is het zaak dat u persoonlijk psychologisch klaar bent voor de verkoop van uw bedrijf. Wilt u deels betrokken blijven bij de organisatie of laat u het liever helemaal los? Heeft u een goed idee wat te doen na verkoop? Wij zullen u de juiste vragen en scenario’s voorhouden om ook mentaal voorbereid te zijn op de verkoop van uw onderneming.

Q management
Qufinity Dashboard Current trading Omzet en Brutomarge

MAANDELIJKSE RAPPORTAGES

Uw financiële rapportages goed op orde brengen is wellicht één van de waardevolste actiepunten waar u als ondernemer in het traject verkoopklaar maken op kunt focussen. Elke maand goed inzichtelijk hebben wat er op financieel en operationeel gebied gebeurt, zorgt ervoor dat u tijdig kan bijsturen indien nodig. Daarnaast helpen de rapportages een eventuele koper in een verkoopproces secuur boekenonderzoek te doen en de onderneming op de juiste wijze aan te sturen na verkoop. Kopers ervaren dit als erg prettig en zullen zodanig een hogere waarde aan uw onderneming toekennen, wanneer dit goed is geregeld. Qufinity kan u helpen bij het goed inzichtelijk maken van uw financiële data om zodoende per maand te kunnen sturen op verschillende KPI’s. 

BEKIJK ONZE UITLEG VIDEO OVER HET VERKOOPKLAAR MAKEN VAN UW ONDERNEMING

Overweegt u een exit? Start dan vandaag nog met de juiste voorbereiding!