Bedrijfswaardering

Bent u voornemens om het aandelenpakket van uw compagnon over te nemen? Heeft u een medewerker die zich als aandeelhouder wil inkopen in uw bedrijf? Zijn er plannen om de onderneming te verkopen? Of bent u simpelweg benieuwd wat uw bedrijf momenteel waard is? Een waardering van uw bedrijf is om allerlei redenen een goed startpunt om bovenstaande situaties goed voorbereid in te gaan. Bij Qufinity hebben we officieel erkende bedrijfswaardeerders die in staat zijn om uw onderneming accuraat te waarderen volgens de meest erkende hedendaagse waarderingsmethodieken.

Register Valuator

Bij Qufinity vindt u bedrijfswaardeerders die officieel zijn ingeschreven bij het Nederlandse Instituut voor Register Valuators (NiRV). Deze Registers Valuators hebben naast de nodige praktijkervaring, middels continue bijscholing de meest recente kennis op gedaan met betrekking tot waarderen. In meerdere situaties kan een Register Valuator als officieel erkende waarderingsdeskundige optreden om waarderingsvraagstukken te behandelen. Meer info over het NiRV vindt u hier.

Waarde vs Prijs

Waarde en Prijs zijn twee verschillende begrippen en behoren daarom ook duidelijk uit elkaar gehouden te worden. Bij Qufinity kunnen we op basis van een goed onderbouwde prognose een waardering van uw onderneming uitvoeren. Deze waarde staat echter niet gelijk aan de prijs die potentiële kopers mogelijk bereid zijn te betalen voor uw onderneming. Deze prijs komt namelijk mede tot stand door marktwerking en de onderhandelingspositie. Bent u geïnteresseerd in een inschatting van een mogelijke verkoopopbrengst? Ook dan kunnen we u bij Qufinity helpen.