Qufinity assisteert in de uitkoop van BCL B.V. uit scheep-en wegtransport specialist Basamro Logistics Group

Qufinity Basamro Container Logistics BCL uitkoop Basamro Logistics Group M&A deal

Vanuit Qufinity hebben Lars de Bruin en Wessel van Huizen geassisteerd bij de uitkoop van BCL B.V. (voorheen: BASAMRO Container Logistics B.V.) uit scheep-en wegtransport specialist BASAMRO Logistics Group. Onder leiding van DGA Raymond de Folter én onder een nieuwe naam zal BCL B.V. als zelfstandige entiteit haar activiteiten voort zetten.

Met ingang van 1 januari 2024 is de naam van BASAMRO Container Logistics B.V. veranderd in BCL B.V. BCL’s directeur Raymond de Folter en de BASAMRO Logistics Group zijn tot een overeenkomst gekomen die ertoe heeft geleid dat Raymond de Folter, die al 4,5 jaar de dagelijkse leiding van BASAMRO Container Logistics B.V. voert en reeds aandelen in bezit had, nu voor 100% eigenaar is van BCL B.V.

“Door deze stap kan ik met BCL B.V. de continuïteit voor de toekomst garanderen. BCL B.V. kan nu onafhankelijk verder bouwen en haar positie in de huidige markt en nieuwe markten gaan versterken. Dit uiteraard zonder het verlies van het hoge service-niveau dat klanten reeds van BCL B.V. gewend zijn.”

– Raymond de Folter, DGA van BCL B.V.

 

BCL B.V. zal tevens verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Driemanssteeweg 560 in Rotterdam. Vanaf deze locatie kan BCL B.V. haar klanten nog beter van dienst zijn. Deze nieuwe locatie stelt BCL B.V. tevens in de gelegenheid de dienstverlening verder te ontwikkelen en haar klanten nieuwe logistieke oplossingen te bieden.

 

“Ook wil ik graag Lars de Bruin en Wessel van Huizen van Qufinity bedanken voor de begeleiding tijdens het gehele overname proces. Bij vragen waren de heren altijd direct bereikbaar en konden zij mij voorzien van duidelijke antwoorden en adviezen: goede communicatie en korte lijnen. Daarnaast is het een doelgericht team met verstand van zaken. In de toekomst zal ik zeker blijven samenwerken met Qufinity om verdere bedrijfsprocessen te optimaliseren. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren!”

– aldus Raymond de Folter over de dienstverlening van Qufinity

 

Over BCL B.V.

BCL (voorheen BASAMRO Container Logistics B.V.) werd in augustus 2019 opgericht onder leiding van Raymond de Folter. BCL is een logistieke dienstverlener voor transport van zeecontainers over land. BCL is gespecialiseerd in (multimodaal) transport van zeecontainers in alle formaten en alle facetten binnen het zeecontainer transport, zowel nationaal als internationaal. BCL heeft zeer ruime ervaring in transport en export van rondhout.

 

Over BASAMRO Logistics Group

BASAMRO Logistics Group – met een oorsprong van activiteiten daterend uit 1983 – beheert een groep van vennootschappen die actief is op het vlak van logistieke dienstverlening over water en land. Zo verzorgt bijvoorbeeld BASAMRO Transport door middel van een aantal vaste charters en een samenwerking met vervoerders in binnen-en buitenland wegtransport binnen Europa, vanaf het regelen van transport, het zorgen voor de bijbehorende papieren tot aan het organiseren van desgewenst extra activiteiten zoals crossdocking, warehousing of douaneafhandeling, en verzorgt BASAMRO Shipping de wereldwijde expeditie van allerhande goederen, vanaf het laden van containers bij overzeese fabrieken tot aan het moment dat ze arriveren in het warehouse.

 

Rol Qufinity

Qufinity was als dealmaker commercieel-financieel betrokken en heeft het overnametraject begeleid van initiële waardering en bemiddelende gesprekken tot aan overdracht bij de notaris.