Qufinity assisteert in de verkoop van VBVB ICT aan ICT-dienstverlener Futureproof Group

Qufinity VBVB ICT verkoop aan Futureproof Group MKB Fonds M&A Deal

Vanuit Qufinity heeft Wessel van Huizen in samenwerking met Ronald Steenbakkers geassisteerd bij de verkoop van VBVB ICT aan ICT-dienstverlener Futureproof Group (onderdeel van investeerder MKB Fonds).

VBVB ICT, dé ICT-dienstverlener in de regio Amsterdam, is onderdeel geworden van Futureproof Group, een sterke groep van ICT-bedrijven waarin VBVB door bundeling van krachten en kennis nog beter kan opereren binnen het steeds veranderende en complexer wordende ICT-landschap.

Over VBVB ICT

VBVB, opgericht door Berend van Bemmel en Marnix van Boetzelaer, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de regio Amsterdam met een specifieke focus op klanten in de non-profit en de cultuursector. De ICT-professionals van VBVB delen niet alleen een passie voor ICT, maar hechten ook veel waarde aan service en klantgerichtheid.

“Service en klantgerichtheid zijn altijd speerpunten geweest voor VBVB en we zijn verheugd dat we nu gaan samenwerken met een organisatie die hierom ook bekend staat. We zijn trots op ons getalenteerde en toegewijde team en op wat we de afgelopen jaren hebben neergezet. We kijken ernaar uit om samen met Futureproof Group de volgende groeifase in te gaan, waarbij we onze eigen identiteit, ondernemerschap en lokale aanwezigheid behouden”.

– Berend van Bemmel, CEO van VBVB ICT

Strategische rationale

VBVB blijft onder haar eigen naam haar klanten bedienen met hetzelfde gemotiveerde team. Samen met de andere bedrijfsonderdelen van Futureproof Group streeft VBVB naar verdere groei in regio Amsterdam, maar ook daarbuiten. Hierbij kan VBVB gebruik maken van het uitgebreide kennisnetwerk van Futureproof Group, de financiële stabiliteit en investeringsmogelijkheden en van de schaalvoordelen die de groep biedt.

Voor Futureproof Group past deze overname perfect binnen haar groeistrategie en verstevigt ze hiermee haar positie in de regio Amsterdam. Bovendien betekent de overname van VBVB verdere uitbreiding van de dienstverlening in de non-profit- en cultuursector.

De huidige leiding van VBVB, Berend van Bemmel en Marnix van Boetzelaer, zal in elk geval eind 2023 betrokken blijven bij de organisatie en zorgen voor een zorgvuldige overdracht. Vanuit Futureproof Group is Eric van ’t Boveneind per direct op interim basis toegevoegd aan het managementteam van VBVB.