Haal het maximale uit uw onderneming met de QuScan

QuScan artikel Qufinity

Uw onderneming heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling gemaakt. Maar wat is er nou echt gebeurd binnen de onderneming? Vaak is het onduidelijk wat de daadwerkelijke resultaten zijn van het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. Een veel gestelde vraag bij ondernemers is of de huidige strategie nog wel de juiste is. Bij Qufinity bieden we de mogelijkheid om gezamenlijk met de ondernemer echt te onderzoeken welke acties tot welk resultaat hebben geleid de afgelopen jaren. De QuScan vormt een blauwdruk van de onderneming en beantwoord de vraag hoe het bedrijf er momenteel voor staat. Er wordt gekeken naar het businessmodel, de organisatie en de financiële performance. Gezamenlijk vormen deze de basis voor het toekomstige beleid. Juist het terugkijken geeft inzicht in patronen en informatie om concrete data-gedreven beslissingen te maken.

Het maken van de koppeling tussen de interne data binnen uw onderneming én de business is essentieel om te komen tot waardevolle inzichten. Allereerst zullen we alle financiële data verzamelen, structureren en analyseren.  Door de combinatie van data en kennis van de business, zal de QuScan meerdere facetten van uw bedrijf toelichten en visualiseren. Om uw bedrijf goed in kaart te brengen zullen wij ons richten op de waarde-drijvers die onder te verdelen zijn binnen de categorieën ‘groeistrategie’, ‘marge-optimalisatie’ en ‘investeringsbeleid’.

De Waarde-drijvers in kaart

Voor de groeistrategie zal er bijvoorbeeld op detailniveau worden gekeken wat de impact is geweest van bepaalde commerciële beslissingen. Is er gekozen om een betere klantenspreiding te realiseren dan kunnen wij tot in detail analyseren en visualiseren wat het resultaat hiervan is geweest en waar mogelijk nog een verbeterslag is te maken. Daarnaast identificeren we de groeipijlers van de afgelopen jaren op het gebied van klanten, producten, regio’s, landen, etc. Vanzelfsprekend is groei één van de meest interessante waarde-drijvers binnen een onderneming. Op het gebied van ‘marge-optimalisatie’ kunnen we inzichtelijk maken welke kosten de afgelopen jaren in verhouding disproportioneel zijn gestegen en zwaar drukken op de marge. Voor het investeringsbeleid kunnen we onderzoeken of een bepaalde investering het gewenste rendement en resultaat heeft opgeleverd. Daarnaast kunnen we de ontwikkeling van het werkkapitaal analyseren en daarmee de liquiditeit van de onderneming verbeteren.

Samen met u gaan we vervolgens het gesprek aan. In dit gesprek zullen wij door middel van onze eigen Dashboards in Power BI u stap voor stap meenemen door uw financiële data. Onze dashboards zijn dynamisch en doorklikbaar, waardoor we dieper kunnen inzoomen op elk financieel facet van uw onderneming. Wij garanderen u dat u aan het einde van de sessie met een beter begrip van uw onderneming en met nieuwe ideeën weggaat. Daarnaast krijgt u van ons het QuScan rapport met daarin alle inzichten en toelichting. Dit rapport kan ook uitstekend dienen als informatiedocument ter voorbereiding op een financieringsaanvraag, fusie of overname en gesprekken met investeerders.

Neem vooral contact met ons op!

Bent u een ondernemer die toe is aan een vaste partner op gebied van data, finance en strategie? En die gedurende uw hele ondernemerslevensfase mee kan kijken en mee kan denken? Dan is Qufinity de juiste partij om het gesprek mee aan te gaan. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we kennis kunnen maken en kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

Over de auteur:

Foto Wessel van Huizen Qufinity

Wessel van Huizen heeft een achtergrond in Financial Management. In 2017 trad Wessel in dienst bij Knab om vervolgens in 2018 de overstap te maken naar Marktlink Fusies & Overnames in de functie van M&A Consultant. In de afgelopen jaren heeft Wessel veel verschillende MKB-ondernemers en ondernemingen mogen begeleiden bij strategische beslissingen op het gebied van aan-en verkoop. Binnen Qufinity is Wessel o.a. verantwoordelijk voor het analyseren van financiële data om inzichtelijk te maken wat er speelt binnen ondernemingen en wat er verbeterd kan worden.

E-mail: w.vanhuizen@qufinity.com
Telefoon: +31 6 43 22 66 10