Qufinity assisteert in de verkoop van Crystal ICT aan MSP-organisatie TSH

Qufinity Crystal ICT verkoop aan TSH Strikwerda Investments M&A Deal

Vanuit Qufinity heeft Wessel van Huizen in samenwerking met Ronald Steenbakkers ondernemers Sammy Sheombarsingh, Arnold Jehee en Guido Mathijssen geassisteerd bij de verkoop van het bedrijf Crystal ICT aan MSP-organisatie TSH, onderdeel van Strikwerda Investments.

Crystal ICT, de ICT-outsourcing specialist voor de zorgsector, wordt onderdeel van TSH, een van de snelst groeiende MSP-organisaties in Nederland. Crystal ICT krijgt hiermee toegang tot de kennis en schaalvoordelen van TSH, en in het bijzonder die van Korton, al langer onderdeel van de healthcare vertical van TSH. Als onderdeel van TSH kan Crystal ICT de ontwikkeling en uitrol van haar unieke ICT-propositie voor de zorg, evenals het groeipad voor klanten, verder versnellen. TSH is een portfoliobedrijf van Strikwerda Investments, de leidende investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven.

Succesvolle ICT-benadering voor de zorg

Crystal ICT is uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse speler op het gebied van ICT-outsourcing met een unieke propositie richting de cliënten, medewerkers en bestuurders in de zorg. Met ruim 65 medewerkers biedt Crystal ICT sinds 2008 professionele en innovatieve (cloud)oplossingen voor 21.000 medewerkers en 50.000 cliënten in de zorg.

In samenwerking met TSH en Korton zal Crystal ICT in de healthcare vertical haar diepgaande kennis van het zorgproces inzetten om de huidige full-service ICT-outsourcing dienstverlening verder uit te breiden en de positie van de healthcare vertical van TSH in de zorg te versterken. Crystal ICT blijft zelfstandig opereren, met eigen merk, eigen kantoor in Rijswijk, eigen directie, managementteam en eigen medewerkers. Dat is de investeringsfilosofie van TSH, zij gelooft in ondernemerschap van de bedrijven zelf en het onderling delen van best practices tussen bedrijven, om zo een sterkere propositie naar hun eindklanten te helpen realiseren.

Een nog betere toekomst voor onze collega’s en klanten

Sammy Sheombarsingh, CEO van Crystal ICT: “Het verder uitbouwen en de groei van Crystal ICT is iets wat door COVID en de krapte op de arbeidsmarkt niet zo snel ging als wij wilden. Vanuit mijn hart gun ik onze medewerkers en klanten een nog betere toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat wij hen die toekomst, door de samenwerking met TSH en Korton in de healthcare vertical, kunnen bieden en sneller kunnen groeien. Wij kunnen ons als lerende organisatie, samen met onze collega’s en klanten, nog verder ontwikkelen, waardoor wij onze dienstverlening verder kunnen verbreden en nog meer betekenisvol kunnen zijn in de zorgsector. Door de strategische keuze voor TSH kunnen wij onze groeiambities eindelijk waarmaken.”

Samenwerking voor snellere groei

Bastiaan Topper, CEO van Korton en Business Unit Manager Healthcare van TSH: “Alleen door focus aan te brengen in een markt kun je echt onderscheidend zijn. Met kennis van de uitdagingen van onze klanten in de zorg, maken wij het verschil als partner. De toevoeging van Crystal ICT binnen TSH versterkt onze positie als TSH in de zorgsector. Daarbij zijn de raakvlakken tussen Korton en Crystal ICT, alsook dezelfde focus op de markt, complementair. Door samen te werken kunnen we beide organisaties weer een stap vooruithelpen en uiteindelijk nog beter het aantal “verloren zorguren door falende of inefficiënte ICT” minimaliseren.”

Uitbreiding van propositie TSH in zorgsector

Joris Dierick, CEO/CFO van TSH: “Crystal ICT is een gevestigde en bewezen naam als het gaat om cloudoplossingen voor de zorgsector. Daarom zijn wij ontzettend trots dat we ze kunnen toevoegen aan onze groeiende groep van “Bright Minds”. Ze delen onze mindset van toewijding, ondernemerschap en innovatie. Middels deze acquisitie, in samenwerking met Korton, maakt TSH een belangrijke stap in de snel groeiende ICT-outsourcing markt binnen de gezondheidszorg, die wij zien als een interessante groeimarkt voor de komende jaren. De directie en het managementteam zijn dan ook een welkome aanvulling binnen ons team van ambitieuze ondernemers.”

Over TSH, Bright Minds Think Alike

TSH, het portfoliobedrijf van SI gericht op de Europese MSP-markt, heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende ICT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep. Daarvoor zoekt TSH altijd naar organisaties met een bewezen track-record en met een gelijke instelling als de andere TSH-bedrijven om continu te willen blijven werken aan de verbetering van hun organisatie.

Over Crystal ICT

Crystal ICT, opgericht in 2008, is de outsourcingspartner uit Rijswijk voor haar relaties in de zorg, bij non-profit- en commerciële organisaties, die het ICT-beheer en de transitie naar de moderne cloud werkplek verzorgt. Zodat onze klanten zich kunnen focussen op hun primaire processen en de kwaliteit van haar dienstverlening zo effectief mogelijk verloopt. Vanuit oprechte betrokkenheid, partnerschap en de drive om mensen te helpen geeft Crystal ICT betekenis aan ICT in organisaties.

Over Korton

Korton, opgericht in 1997, is de outsourcingspartner voor bedrijven en organisaties in de zorg, mobiliteit en zakelijke dienstverlening. Vanuit de kernwaarden; helder moedig en vooruitstrevend benadert zij de markt om organisaties verder te helpen in de ontwikkeling van hun functionele behoeftes om IT nog beter de laten werken voor hun primaire processen en een tevreden beleving voor de eindgebruiker te creëren.